Местна инициативна група  Община Стамболийски има удоволствието да ви информира,

...
Местна инициативна група  Община Стамболийски има удоволствието да ви информира,
Коментари Харесай

Още нови възможности за хората в община Стамболийски



Местна инициативна група  „ Община Стамболийски ” има удоволствието да ви осведоми, че сполучливо завърши контракт за образование, по отношение на осъществяване на Административен контракт №РД50-136/ 13.04.2023 година за даване на безплатна финансова помощ по процедура № BG06RDNP001-19.610 за асортимент на планове за подготвителни действия по подмярка 19.1 „ Помощ за подготвителни действия “ от мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване “ от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година

В рамките на контракта се организираха следните събития:
На 18.05.2023 година в град Стамболийски, НЧ „ Никола Вапцаров “- Информационна конференция за разпространение и консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ На 19.05.2023 година в село Йоаким Груево, заседателна зала на кметството – Информационна среща за разпространение и консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ На 19.05.2023 година в село Куртово Конаре, заседателна зала на кметството – Информационна среща за разпространение и консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ На 31.05.2023 година в село Ново село, пенсионерски клуб – Информационна среща за разпространение и консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ На 07.07.2023 година образование в с. Йоаким Груево, заседателна зала на кметство Йоаким Груево, образование на локални водачи и заинтригувани лица за консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ На 07.07.2023 година образование в с. Куртово Конаре, заседателна зала на кметство Куртово Конаре образование на локални водачи и заинтригувани лица за консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ 07.2023 година образование в с. Ново село, пенсионерски клуб, образование на локални водачи и заинтригувани лица за консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ На 24.07.2023 година, образование с. Триводици, Народно Читалище „ Иван Царев-1906, образование на локални водачи и заинтригувани лица за консултиране на тактиката на МИГ „ Община Стамболийски “ На 28.08.2023 година в осведомителния център на град Стамболийски се организира Информационна конференция за разпространение и консултиране на тактиката на Местна инициативна група  „ Община Стамболийски


Представени бяха целите и задачите на новата тактика на МИГ „ Община Стамболийски “, които включват както следва:

Приоритет 1 „ Подобряване на изискванията за живот в обитаемоте места и опазване и възстановяване на положението на околната среда “.

Специфична цел 1 „ Подобряване на изискванията за живот в обитаемоте места на територията на МИГ „ Община Стамболийски “. Специфичната цел включва осъществяването на мярка 1 „ Инвестиции в съществени услуги и дребни по мащаби инфраструктура на територията на МИГ „ Община Стамболийски “ (СПРЗСР) и мярка 2 „ Запазването на духовния и културния живот на популацията на територията на МИГ „ Община Стамболийски “ (СПРЗСР).

Специфична цел 2 „ Запазване и възстановяване на положението на околната среда на територията на МИГ „ Община Стамболийски “. Специфичната цел включва осъществяването на мярка 3 „ Повишаване на осведомеността по отношение на практиките и държанието по отношение на устойчивото ползване, кръговата стопанска система, мониторинга на отпадъците както и осведомителни и разяснителни акции за заинтригуваните страни и популацията “ (ПОС) и мярка 4 „ Биологично многообразие “ (ПОС).

Приоритет 2 „ Подкрепа за развиването на стопанската система и повишение на приходите на популацията на територията на МИГ „ Община Стамболийски “.

Специфична цел 3 Подкрепа за развиването на селскостопанския бранш на територията на МИГ „ Община Стамболийски “. Специфичната цел включва осъществяването на мярка 5 „ Инвестиции в земеделските стопанства “ (СПРЗСР) и мярка 6 „ Инвестиции за преправка на селскостопански артикули “ (СПРЗСР).

Специфична цел 4 Подкрепа за развиването на стопанската система на територията на МИГ „ Община Стамболийски “ за развиване на неземеделски действия. Специфичната цел включва осъществяването на мярка 7 „ Инвестиции за неселскостопански действия “ (СПРЗСР), мярка 8 „ Развитие и усилване на потенциала за научни проучвания и нововъведения и на въвеждането на съвременни технологии “ (ПКИП) и мярка 9 „ Насърчаване на прехода към кръгова и ресурсоефективна стопанска система “ (ПКИП).

Приоритет 3 „ Подобряване на трудовата претовареност и образованието на територията на МИГ „ Община Стамболийски “.

Специфична цел 5 „ Подобряване на достъпа до трудова претовареност “. Мярка 10 „ Подобряване на достъпа до трудова претовареност и ограничения за активизиране за всички лица, търсещи работа, и най-много за младежите, по-специално посредством осъществяването на гаранцията за младежта, за дълготрайно безработните и групите в неравностойно състояние на пазара на труда и за неактивните лица, както и посредством поощряване на независимата претовареност и обществената стопанска система “ (ПРЧР) и  Мярка 11 „ Подобряване на достъпа до трудова претовареност и ограничения за активизиране за всички лица, търсещи работа, и най-много за младежите, по-специално посредством осъществяването на гаранцията за младежта, за дълготрайно безработните и групите в неравностойно състояние на пазара на труда и за неактивните лица, както и посредством поощряване на независимата претовареност и обществената стопанска система “ (ПРЧР).

Специфична цел 6 „ Подобряване на образованието на територията на МИГ „ Община Стамболийски “. Специфичната цел включва осъществяването на мярка 12 „ Приобщаващо обучение и просветителна интеграция “ (ПО). Мярката е ориентирана към повишение качеството на просветителните услуги и възстановяване на достъпа до обучение на деца и възпитаници от различни  уязвими групи (маргинализирани като роми, застрашени от обществена изолираност и беднотия заради редица фактори, деца и възпитаници, търсещи или получили интернационална протекция и др.)

Освен извършените осведомителни конференции, осведомителни срещи и образования бяха оповестени общо пет изявления, все още, както  и видеоматериал, който се излъчи четири пъти в локална телевизия.



Този документ е основан в границите на Административен контракт № РД50-136/ 13.04.2023 година

за даване на безплатна финансова помощ по процедура № BG06RDNP001-19.610 за

асортимент на планове за подготвителни действия по подмярка 19.1 „ Помощ за подготвителни

действия “ от мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване “, който се реализира с

финансовата поддръжка на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони. Цялата отговорност за наличието на обявата се носи от Сдружение „ Местна Инициативна Група Община Стамболийски “ и при никакви условия не може да се смята, че този документ отразява публично мнение на Европейския съюз и Управляващия орган.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР